AGRICULTURA SOSTENIBLE

AGRICULTURA SOSTENIBLE
19
Abr

Castelló millora la salut dels seus cultius i avança cap a una agricultura sostenible amb el pla d’abonat orgànic del Sindicat de Regs

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha destacat “la millora” de la salut dels cultius de la ciutat amb el pla d’abonat 100% orgànic que ha impulsat el Sindicat de Regs de Castelló en l’últim exercici. El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha subratllat la millora dels nivells foliars de l’arbratge i ha ressaltat que l’abonament orgànic es presenta com una oportunitat per a reactivar l’agricultura amb formes respectuoses amb el medi ambient.

“Hem fet balanç del primer pla anual d’abonat 100% orgànic del Sindicat de Regs i les dades de 2020 mostren la millora de la salut vegetal en la zona regada per aquesta comunitat. Amb aquest pla disminueixen els riscos de contaminació de nitrats en aqüífers i obrim la porta a l’obtenció de la certificació ecològica per a incrementar el valor afegit de la nostra agricultura”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica.

El regidor municipal ha estat acompanyat en roda de premsa en la Cambra Agrària pel president de l’entitat, Pepe Cueva, i l’expresident, Pepe Pascual. Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa d’activitats organitzades per la Regidoria de Transició Ecològica dins de la campanya Alimentació és Salut.

El president del Sindicat de Regs, Pepe Cueva, ha explicat que en 2020 l’abonat va ser 100% orgànic i ha ensenyat les analítiques del reg que mostren “una millora dels valors foliants respecte a condicions anteriors en quant a la pell, organolèptica i color”. Per a 2021, ha afirmat que seguint recomanacions de la Universitat Jaume I es continuarà amb la nutrició orgànica. “Aporta unitats de fertilitzants que necessiten tot tipus de cultius, s’adapta a la normativa legal d’àrees vulnerables d’aqüífers, així com tota forma de producció integral i ecològica”, ha afegit.

Pepe Pascual ha ressaltat que el canvi es va iniciar en 2017 atés que les aportacions de productes químics no produïen una resposta eficient en l’arbratge. En 2018 i 2019 es va anar incrementant l’abonat orgànic fins a arribar al 100% en 2020. En l’informe del Sindicat de Regs es posa de manifest un increment dels nivells foliars ( a l’arbre) del nitrat de 2,32 en 2019 a 2,43 en 2020.